ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 05/03/2012 PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2012 13:37

Με μόνο 10 ψήφους υπέρ, καταψηφίστηκε η πρόταση για 48ωρη απεργία. Οι συνάδελφοι έχοντας συμμετάσχει σε όλες τις απεργίες που έγιναν το 2011, αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να κλείσουν τα φαρμακεία τους για δύο ολόκληρες μέρες και μάλιστα κατόπιν της ψήφισης όλων των Νομοσχεδίων στη Βουλή. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μη έχοντας πληρωθεί τον ΟΓΑ ( με ακάλυπτες επιταγές στις φαρμακαποθήκες) και μη έχοντας πληρωθεί ούτε και τον ένα μήνα από τα παλιά χρέη του ΟΠΑΔ, όπως είχε δεσμευθεί ο Υπουργός ότι θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο, θεώρησαν ότι μια ακόμη ετεροχρονισμένη απεργία-θυσία δεν είναι λύση. Πάρθηκαν ομόφωνα οι εξής αποφάσεις, που θεωρήθηκαν πιο αποτελεσματικές:

 1) ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ από 15-3-2012  και

στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ από 01-04-2012, αν δε προβούν στην εξόφληση των οφειλών τους.

2) Η ομόφωνη γνώμη των συναδέλφων είναι ότι μετά τη δημοσίευση του νέου Δελτίου Τιμών δε θα μπορούν να δέχονται  συνταγές με  ΦΥΚ (διότι τα αγοράζουμε μετρητά πληρώνοντας τεράστια ποσά και το κέρδος θα είναι μόνο 30€ όταν και εάν πληρωθούν οι συνταγές αυτές).

3) Δε δεχόμαστε να μετατρέπουμε τις χειρόγραφες συνταγές σε ηλεκτρονικές μέχρις ότου να υποστηρίζεται αυτή η εφαρμογή γρήγορα κα άμεσα από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

4) Δημιουργήθηκε επιτροπή τεσσάρων ατόμων με σκοπό τη διερεύνηση νέων προτάσεων και λύσεων για το μέλλον του επαγγέλματος.